Brontedolci

På den berömda ön Sicilien i södra Italien har BronteDolci sin produktion av pistagenötter.

Pistagenötterna växer på stora fält nedanför bergen och är noggrant utvalda och handplockade. Tillverkningen av BronteDolcis krämer sker på 900 meters höjd och företaget har uppmärksammats nationellt och internationellt för deras unika tillverkningsprocess. Staden Bronte är känd för dess pistage där produkten ofta associeras med “grönt guld”.

Träden har sina rötter i vulkanen Etna vilket tillsammans med deras unika tillverkning ligger till grund för företagets D.O.P-stämpel på produkten.

Antonio, Pietre och Giuseppe var tre bröder som växte upp i staden Bronte och delade drömmen om att starta deras egna delikatessföretag. 1997 blev idé till verkligen och BronteDolci grundades. Bröderna kallade deras företag för “Konfektyrverkstaden”.

20 år senare och bröderna driver fortfarande det familjeägda företaget och beskriver deras medarbetare som en enda stor familj. Stadens ‘gröna guld” och saftiga citroner ligger till grund för våra krämer, och detta är vi mycket tacksamma för.

Brontedolci

BronteDolci Pistagekräm

Brontedolci

Se produkter från Brontedolci